BGZ bezoekt Fortop in Zwartsluis

BGZ bezoekt Fortop in Zwartsluis

Afgelopen woensdag waren enkele kandidaatsraadleden van BGZ op bezoek bij het hoofdkantoor van Fortop in Zwartsluis. Fortop is specialist op het gebied van automation en energy control. Meekijken, meedenken en samen de beste oplossingen ontwikkelen voor energiebeheer en/of installaties is waar Fortop voor staat. Meegaan met de nieuwste ontwikkelingen en processen waarborgen. Kortom, een manier van doen en denken die ook BGZ aanspreekt.

Tijdens het informatieve gesprek werd duidelijk dat eigenaar Harm Sikkema vooral denkt in mogelijkheden. De mogelijkheid tot de bouw van het duurzame pand aan de Grote Kranerweerd, energie neutraal en de gebruikte materialen zijn voorbeelden van duurzaamheid en goede samenwerking met gemeente.

Het bedrijf heeft zijn wortels in Zwartsluis. Bewust. Wonen en werken in een prachtige kern. Mede door het gebruik van internet zijn werknemers en leveranciers in de regio, verspreid over het land en buiten de landsgrenzen, goed en snel te bereiken. Wanneer het gaat om de logistieke bereikbaarheid van het pand met het openbaar vervoer zijn er nog verbeteringen mogelijk. Zo kunnen bijvoorbeeld stagiairs vanuit Windesheim Zwolle met het openbaar vervoer het vroegst om 08.30 op het bedrijventerrein in Zwartsluis arriveren.

Fortop denkt na over toekomstige werknemers. Elk jaar behalen zoā€™n 6o leerlingen van het Agnieten College hun diploma. Het zou mooi zijn wanneer die leerlingen, veelal inwoners van Zwartewaterland, vanuit interesse kiezen voor een vervolg studierichting die aansluit bij bedrijven in Zwartewaterland. Op deze wijze bouw je aan fundament en economische gebondenheid. Ook dat draagt bij aan de leefbaarheid van de kernen.

Voor meer informatie over Fortop: www.fortop.nl