BuitenGewoon aangenaam gewandeld

BuitenGewoon aangenaam gewandeld

Vanochtend trokken lijsttrekker Kira Fijn en Sander Brouwer van BGZ de wandelschoenen aan. De activiteitencommissie van ‘de Driester’ organiseerde de Zeedieker Winterwandeling. Een prachtige winterwandeling in de mooie omgeving van de Kamperzeedijk. Het gaf Kira en Sander de gelegenheid om met verschillende inwoners van Kamperzeedijk in gesprek te zijn om te weten wat er speelt. Er wordt in Kamperzeedijk hard gewerkt om de leefbaarheid en de saamhorigheid in het dorp te versterken, maar er werden ook grote zorgen geuit over het uitblijven van woningbouw in Kamperzeedijk.

De wandelaars werden door de organisatie enthousiast en zeer gastvrij ontvangen met een kop koffie, snert en krentenwegge. Een wandeling als deze, is niet alleen goed voor de gezondheid, maar het versterkt ook de onderlinge saamhorigheid in een dorp, stad of gemeenschap. Activiteiten als deze worden veelal mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers. De inzet van vrijwilligers vindt BGZ zeer waardevol en BGZ vindt dat dit gefaciliteerd moet worden.

BGZ is een voorstander van verenigingen die een open karakter hebben en toegankelijk zijn voor alle groepen in de samenleving. Het terugbrengen van subsidiegelden voor verenigingen doet een beroep op de creativiteit en ondernemendheid van de verenigingen. BGZ ziet hier een kans in de samenwerking tussen verenigingen. Verenigingen kunnen door samen te werken sterker en gezonder worden en kunnen zo beter inspelen op veranderende omstandigheden. BGZ wil verenigingen, activiteiten, initiatieven vanuit de gemeente stimuleren en daar waar nodig faciliteren. Investeren in sport en verenigingen komt ten goede van welzijn en leefbaarheid. BGZ wil dat deze investering onderdeel is van het gemeentelijke sociale- en welzijnsbeleid.

Meer lezen wat de visie is van BGZ over sport, verenigingen en cultuur? Lees het hier.

verkiezing#verkiezingen#gr2022#kies#100%lokaal#stem#uw belang#stem lijst 4#stem BGZ#BGZ

https://www.facebook.com/BuitenGewoonZwartewaterland
https://twitter.com/BuitenGewoonZw
https://www.instagram.com/buitengewoonzwartewaterland/
https://www.zwartewaterland.nl/nieuws