Column – Zijn beloftes nog wat waard?

Column – Zijn beloftes nog wat waard?

Als fractie van BGZ horen we steeds vaker ‘ach laat maar, het is toch vechten tegen de bierkaai’ of ‘ze zeggen dat ze erop terugkomen maar in achterkamertjes beslissen’ of ‘het grote geld is aan de macht’. Een gevoel en denken in onze gemeente waar wij als BGZ ons bijzonder veel zorgen over maken. Als we doorvragen waar dit vandaan komt, blijkt dat het soms in kleine dingen zit maar die voor onze inwoners heel belangrijk kunnen zijn. Nog geen jaar geleden hebben politieke partijen beloftes gedaan in hun Verkiezingsprogramma, zijn dit nu al loze beloftes?

De laatste maanden doen zich een aantal zaken voor die onze inwoners direct raken. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwbouw van een fabriek op het industrieterrein in Hasselt. Veel te hoog, stof, het lawaai, de extra verkeersdruk dat dit met zich meebrengt en het College dat daarvoor toestemming geeft. Daartegenover inwoners die wordt opgedragen om de halve tot anderhalve meter gemeentegrond, die ze als tuin in gebruik hebben, weer af te stoten. Het aanbod om te kopen wordt door de gemeente niet gehonoreerd. Overvallen worden door plannen voor hoge windmolens in het landelijk gebied, eerst Zwartsluis, Genne-Holten en nu de plannen in de Mastenboekerpolder. Wat zijn de gevolgen voor onze leefomgeving? Dagelijks berichten in de media over de negatieve kanten van grote windmolens in bewoond gebied. De negatieve spiraal wordt versterkt door de huidige financiële crisis. Energiekosten die de pan uit rijzen, een regering die alleen maar aan lastminute ‘pleisters plakken’ doet. Onze jeugd die geen betaalbare huur- of koopwoning kan bemachtigen. Dit alles zorgt voor stress in menig huishouden.

Binnenkort buigt de gemeenteraad zich over de begroting 2023 en komen al de goede voornemens weer op tafel. Laten we het voor 2023 bij ééntje houden en die ook nakomen, een luisterend oor hebben voor onze inwoners!

Fractie BGZ:
Kira Fijn
Eelko Felix
Linda van Veen
Sander Hartman