Deze week komt de column van Bastiaan Tamminga.

Deze week komt de column van Bastiaan Tamminga.

De betekenis van het gezegde ‘de jeugd heeft de toekomst’ kennen we allemaal. In sommige gevallen wordt het gezegde negatief uitgelegd en in veel gevallen wordt er gelukkig een positieve draai aan gegeven. Ik zie de beelden in de landelijke media voor me waarbij duizenden jongeren zich hard maken tegen de klimaatverandering. Krantenkoppen met negatieve associaties ‘klimaatspijbelaars’ tegenover koppen met positieve associaties ‘wij zijn de toekomst’ en ‘wij moeten iets doen’. Ik concludeer dat de maatschappelijke betrokkenheid van onze jeugd hard nodig is voor onze gezamenlijke toekomst.

Voor mijn vrouw en mij is het vanzelfsprekend dat we ons inzetten voor de maatschappij, dit is ons beiden vanuit huis ook mee gegeven. We vinden het belangrijk dat we laten zien dat vrijwilligerswerk een zinvolle tijdsbesteding is: de collecteweek van KWF, MR-werk op school, de schoolpleincommissie en vrijwilligerswerk bij sportevenementen zijn voorbeelden van onze betrokkenheid. 

Het maakt me super trots dat onze oudste dochter, Minke, met het idee kwam om tijdens de 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden maar liefst 500 meter met hem mee te zwemmen. Haar plan bleek niet gericht om haar eigen uitdaging, ze wil zoveel mogelijk geld inzamelen voor de elf kankeronderzoeken die zijn geselecteerd door de Stichting van Maarten van der Weijden. Ze verkocht eigen gemaakte t-shirts met logo, ze ging langs de deuren om flessen in te zamelen en ze vraagt ondernemers in Hasselt of ze een donatieblik mag plaatsen. Het geeft mij hoop dat onze jeugd onze toekomst een kleurrijke invulling geeft! Helpen jullie Minke mee haar ervaring tot een succes te maken? Meer informatie is te vinden via 11stedenzwemtocht.nl. Op zaterdag 22 juni duikt ze, samen met haar opa, het water in. Voor de oplettende lezer, ik zet me tijdens deze dagen in als vrijwilliger om het evenement in goede banen te leiden.

Bastiaan Tamminga
Fractielid BGZ