Kira Fijn lijsstrekker BGZ

Kira Fijn lijsstrekker BGZ

Bron: De Stadskoerier – 5 februari 2018
(door Bas Wilberink)

Kira Fijn uit Hasselt is de lijsttrekker van de nieuwe politieke partij Buitengewoon Zwartewaterland (BGZ). Op nummer 2 van de lijst staat Bastiaan Tamminga uit Hasselt en op nummer 3 Eelko Felix uit Mastenbroek.
Maandag heeft de zevende partij in Zwartewaterland haar kieslijst ingeleverd. Vanavond ging de partijwebsite online. Daarop is onder andere het verkiezingsprogramma met de titel ‘Een frisse blik’ te vinden. “BGZ staat voor een frisse wind en gaat werken vanuit de kracht van de samenleving en niet enkel vanuit het gemeentehuis”, is daarin te lezen. “Inwoners betrekken bij het bestuur is voor BGZ cruciaal en is voor ons natuurlijk gedrag. Besturen op basis van inhoud in plaats van jarenlange traditie.”

BGZ zegt de politiek vooral pragmatisch te willen benaderen. ‘Zeg wat je doet en doe wat je zegt.’ BGZ is volgens voorzitter Eelko Felix ‘een partij geboren uit andere partijen’. “Wij hebben steun uit alle gelederen, onze kieslijst is heel divers”, legt hij uit. “We hebben daarnaast al minimaal zestig sympathisanten. We staan overal voor open en willen met iedereen in gesprek, ongeacht religie, afkomst, leeftijd of geslacht. Daarnaast zijn we een jonge partij, met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar. Van de eerste 4 is dat 40 jaar. De gemiddelde leeftijd van de huidige raad vinden wij vrij hoog. Ook vinden we het nu geen goede doorsnede van de samenleving.”
In totaal telt de BGZ-kieslijst vier vrouwen en zes mannen. Op plekken 4 tot en met 10 staan Cor van Dijk uit Cellemuiden, Natalie Moorman uit Zwartsluis, Sander Brouwer uit Genemuiden, Michiel van Doorne uit Zwartsluis, Evert van Dijk uit Genemuiden, Sandra Voerman uit Hasselt en Bernita van Dijk uit Cellemuiden.
Binnenkort een interview met lijsttrekker Kira Fijn in de Stadskoerier / 3 Watersteden.

Lees het bericht in De Stadskoerier hier.

verkiezing#verkiezingen#gr2022#kies#100%lokaal#stem#uw belang#stem lijst 4#stem BGZ#BGZ

https://www.facebook.com/BuitenGewoonZwartewaterland
https://twitter.com/BuitenGewoonZw
https://www.instagram.com/buitengewoonzwartewaterland/
https://www.zwartewaterland.nl/nieuws