Lijsttrekker Fijn presenteert het verkiezingsprogramma

Lijsttrekker Fijn presenteert het verkiezingsprogramma

Bron: Hasselt Actueel – 5 februari 2018
(Door Enrico Kolk)

De Hasseltse Kira Fijn (44) is lijsttrekker van de nieuwe partij BuitenGewoon Zwartewaterland (BGZ). Zij is een van de mede-oprichters van de partij. Na haar op de lijst volgt Bastiaan Tamminga, ook uit Hasselt. Hij sprak onlangs in de raadsvergadering zijn waardering uit voor het nieuwe plan Om de Weede. Op de lijst van de nieuwe partij staan tien mensen, waarvan vier uit Hasselt. “We hebben de meest diverse lijst van allemaal”, zegt partijvoorzitter Eelko Felix, die zelf op 3 staat, trots. “Op alle thema’s hebben we mensen en adviseurs.”

De partij is opgericht om ‘een frisse blik’ (de werktitel van het verkiezingsprogramma) in de raad te werpen. “We willen daadkracht zien”, zegt Fijn. “Men praat vooral over inwoners en niet met inwoners. Veel blijft hangen in beschouwingen, en zaken gaan op z’n beloop.”

Tijd voor actie, vindt de partij. Met een gemiddelde leeftijd van rond de 45 willen de ‘buitengewone Zwartewaterlanders’ het verschil gaan maken in de raad. “We hopen dat mensen gaan stemmen op basis van inhoud en niet op basis van traditie”, zegt Fijn, die op minstens 1 zetel hoopt. In de aanloop naar de verkiezingen volgt een uitgebreid interview met lijsttrekker Fijn.

Lees het bericht in Hasselt Actueel hier.

verkiezing#verkiezingen#gr2022#kies#100%lokaal#stem#uw belang#stem lijst 4#stem BGZ#BGZ

https://www.facebook.com/BuitenGewoonZwartewaterland
https://twitter.com/BuitenGewoonZw
https://www.instagram.com/buitengewoonzwartewaterland/
https://www.zwartewaterland.nl/nieuws