Verkiezingsprogramma 2022-2026

Denken in mogelijkheden

Lees hier ons volledige verkiezingsprogramma.

BuitenGewoon Zwartewaterland denkt in mogelijkheden, met jou als inwoner centraal. Met onze beide benen op de grond, onze voeten in de klei en met opgestroopte mouwen, werken wij vanuit de samenleving en niet alleen vanachter ons bureau. Inwoners betrekken bij bestuur zit in onze genen en vinden wij niet meer dan normaal. Wij zijn er voor iedereen, ongeacht religie, afkomst, leeftijd of geslacht. BGZ is toegankelijk en benaderbaar. Een lokale partij en niet gebonden aan (de keuzes van) landelijke of provinciale partijen. Wij zijn er tijdens en zeker na de verkiezingen Zwartewaterland 2022.

7 kernwaarden
Bij alles wat wij doen staat voorop, dat wij de gemeente voor inwoner, ondernemer Ć©n bezoeker aantrekkelijker willen maken. Wij werken vanuit 7 kernwaarden, die de rode draad vormen in ons verkiezingsprogramma:

  1. Jij als inwoner staat bij BGZ centraal
  2. BGZ gelooft in diversiteit en werkt samen met jou aan de leefbaarheid van de unieke kernen, dorpen en het buitengebied van Zwartewaterland
  3. BGZ beweegt mee met veranderingen en als het nodig is, zetten wij zelf veranderingen in beweging.
  4. BGZĀ gaat financiĆ«le keuzes niet uit de weg; elke euro kan maar Ć©Ć©n keer worden uitgegeven.
  5. BGZ helpt inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen, zodat hun (duurzame) initiatieven tot bloei komen.
  6. BGZ is er voor inwoners en ondernemers van Zwartewaterland en niet andersom. Wij zijn dienstbaar en dragen dit uit naar het bestuur en de ambtenaren van de gemeente Zwartewaterland.
  7. BGZ is zichtbaar; ook buiten verkiezingstijd blijven wij inwoners betrekken bij plaatselijke politieke vraagstukken.

De samenleving is ons vertrekpunt
Sinds de verkiezingen van 2018 zijn wij actief in Zwartewaterland met drie raadsleden, het bestuur en onze schaduwfractie. Leden en niet-leden, ondernemers en inwoners gaven ons input over wat goed zou zijn voor de ontwikkeling van Zwartewaterland. Mede dankzij deze input is dit verkiezingsprogramma tot stand gekomen. Ons verkiezingsprogramma is een programma voor, door en van de inwoners van Zwartewaterland

Team BGZ