Regenboogkleuren

Regenboogkleuren

‘Waarom staat het woordje ‘inwoners’ in meerdere kleuren in jullie partij programma?’ Een vraag die de afgelopen weken veel gesteld werd en het was meteen een ‘haakje’ om het uit te leggen.

Vroeger (rond 1880) verenigden mensen zich in een partij. De partij had een opvatting over vraagstukken uit de samenleving en hun mening was veelal gestoeld op hun afkomst. In eerste instantie waren het partijen met een geloofsachtergrond en later kwamen daar andere partijen bij. Dat noemen we de ‘verzuiling’. Als burger verbond je je aan een partij in samenhang met je geloof of andere opvattingen. De verschillende partijen gaven zichzelf een kleur.

BGZ is een lokale partij. We zijn toegankelijk voor iedereen, ongeacht religie, afkomst, leeftijd of geslacht. We zijn er dus voor alle inwoners van de gemeente Zwartewaterland! De verschillende kleuren van het woord ‘inwoner’ in ons verkiezingsprogramma staan dan ook voor alle partijkleuren binnen de gemeente Zwartewaterland. We willen namelijk een partij zijn waar iedereen zich in kan herkennen. BGZ denkt niet in hokjes, maar zal elk punt van de politieke raadsagenda steeds opnieuw ter discussie stellen binnen hun partij die veelkleurend is.

verkiezing#verkiezingen#gr2022#kies#100%lokaal#stem#uw belang#stem lijst 4#stem BGZ#BGZ

https://www.facebook.com/BuitenGewoonZwartewaterland
https://twitter.com/BuitenGewoonZw
https://www.instagram.com/buitengewoonzwartewaterland/
https://www.zwartewaterland.nl/nieuws